TUINPRAAT

Lezingen en workshops in het ontwerp atelier

Heb je behoefte om met andere enthousiastelingen samen te komen om het over 'tuinpraat' te hebben? Graag nodig ik je uit in mijn ontwerpatelier aan de Peelstraat 29 in Wanroij voor een workshop of lezing.

Workshop en lezing aanbod:

Lezing 'De eetbare tuin' door Sifra Timmermans van Tuinrecept
Ga je mee op een eetbaar avontuur door de plantenwereld? We bekijken het landschap door een eetbare bril, van eetbaar (on)kruid tot voedselbos. Welke planten zijn eetbaar en welke kun je medicinaal gebruiken? Je leert wat lekkere planten zijn voor een meerjarige eetbare tuin en hoe je spontane planten kunt herkennen en gebruiken. Deze workshop is een goede start voor je eigen eetbare tuin. 
 
De workshop wordt gegeven door Sifra Timmermans. Sifra is ontwerper van eetbare tuinen met meerjarige planten. Daarnaast heeft Sifra fytotherapie (kruidengeneeskunde) gestudeerd en heeft ze veel kennis van eetbare wilde kruiden.

We beginnen de workshop met iets lekkers uit de eetbare tuin en een kopje koffie/thee. Sifra geeft een presentatie over een eetbaar landschap. We kijken naar verschillende schaalniveaus en manieren om eetbare planten te verbouwen. Daarna gaan we in de tuin van Carla Rovers op zoek naar eetbare planten om te oogsten voor de lunch. We sluiten af met een gezamenlijke maaltijd.

Wanneer: maart - april 10.00-13.00 uur (Kun je meerdere data? Geef het hieronder aan!)
Workshop door: Sifra Timmermans, Tuinrecept
Leeftijd: Volwassenen (evt. 12+)
Kosten: €37,50 per persoon (inclusief lunch en hand-out van de workshop)
De lezing en workshop gaat door bij minimaal 9 deelnemers.

Workshop Natuurlijk snoeien door Tinka Chabot van S-kwadraat
Snoeien is voor veel tuinliefhebbers toch wel een van de meest uitdagende en moeilijkste tuinklussen. Ik krijg daar veel vragen over, bv. over het tijdstip van snoeien, de wijze waarop en ook waarom.
Veel mensen denken ook dat je alles moet weten over die ene plant, voordat je weet hoe en wanneer je moet snoeien. Snoeien is niet altijd nodig. Tinka adviseert juist om dat zo min mogelijk te doen om de natuurlijke vorm van struiken beter uit te laten komen. Maar dat kan niet altijd in onze kleine tuintjes. Hoe zorg je er nou voor dat de door jou gekozen planten mooi tot hun recht komen en toch de andere struiken niet overgroeien. 
Juist dat kan Tinka je leren. Zij neemt je aan de hand en laat zien hoe je jouw struiken en bomen mooi houdt om weer mooi krijgt. Planten zijn heel weerbaar en de meeste planten herstellen wel van een verkeerde snoei.

Als je deze workshop hebt gevolgd, word je zekerder van jezelf en wordt deze ‘chirurgie’ in de tuin juist erg leuk om te doen. Met de juiste basiskennis durf je dan te snoeien.
Tijdens deze workshop Natuurlijk snoeien leer je:
  • hoe je struiken en bomen zodanig kunt snoeien dat je er nagenoeg niets van ziet, maar je tuin er veel frisser uitziet en prettiger aanvoelt. Het accent ligt op de natuurlijke groeivorm van de bomen en struiken;
  • dat je kunt snoeien met behoud van zowel de bloemen als de vruchten;
  • dat je zodanig kunt snoeien dat alle bomen en struiken voldoende ruimte krijgen om tot een volwaardige struik/boom uit te groeien;
  • dat je ook door te snoeien een optimaal klimaat kunt scheppen voor allerlei dieren in uw tuin, waardoor plagen worden voorkomen.
Wanneer: Bij voldoende deelname
Workshop door: Tinka Chabot van S-Kwadrant
Leeftijd: Volwassenen (evt. 12+)
Kosten: €85,00 per persoon (inclusief koffie/thee en lunch)
De lezing en workshop gaat door bij minimaal 9 deelnemers. 
Het voordeel van deze workshop is dat je geen plantenkennis nodig hebt om toch te leren hoe je het beste kunt snoeien om de plant mooi te houden.
De workshop is zowel geschikt voor de beginnende als gevorderde tuinier.

Nadere informatie volgt nog. Bij voldoende deelnemers stuur ik een datumplanner om een datum te prikken. 
* indicates required
Email Marketing Powered by Mailchimp